Zondag 5 mei, een feestdag om de bevrijding te vieren. Het Openluchttheater in Gorssel was het toneel van een vrolijk samenzijn, Gorsselse artiesten verzorgden daar een middag die veel bezoekers trok. De kou werd getrotseerd en wat was het een heerlijke middag.

Erik Bötzel presenteerde een programma dat werd  geregisseerd door  Henk Veenendaal. Diverse deelnemers, een keur van zangers en zangeressen vulden het podium, Joop Hekkelman vertelde in dialect over zijn ‘helden’ ,drie mensen sprongen er uit, Martin Luther King, Nelson Mandela en boer Slagman werden aangehaald, Joop gaf heel mooi aan dat 4 en 5 mei bijzonder hecht bij elkaar horen, dat die twee dagen niet van elkaar losgekoppeld kunnen worden. Natuurlijk werden alle deelnemers in het hart gesloten, Het Vrijheidskoor maakte echter de meeste indruk. Juliette Dumoré had twee repetities nodig om 35 mensen die zich hadden opgegeven hiervoor, te vormen tot een hechte en bijzonder goed klinkende groep. ‘We’ll meet again’ was hun laatste lied en we hopen daar zeker op, volgend jaar is het 75 jaar geleden dat we bevrijd werden.

Verder traden op Marja Peters, Arnold ter Schegget, Henk Veenendaal, ‘Friends by Music’ ,Egbert Stormink, ‘The Neighbour Sisters’ ,Rutger Oldenhuis en Wico Mulder. Dweilorkest  ‘De Blad Bloazers’ sloten de middag af. Deze middag door Gorsselnaren voor Gorssel was een daverend succes. Het Openluchttheater waarbij de samenwerking werd gezocht met  de Oranjevereniging, die hun succesvolle familiefietstocht liet eindigen bij het theater. Op naar 2020 met hopelijk weer een OLT Open Podium op 5 mei.