Een feest op de zondagmiddag, dat was het. Als afsluiter van het seizoen in de buitenlucht had het bestuur van het Openluchttheater Gorssel twee lokale verenigingen uitgenodigd om zondag 16 september op te treden in ons knusse theater. En wat is dat een mooie combinatie. Muziekvereniging ‘De Harmonie Gorssel-Eefde’ en Shantykoor  ‘Op Koers’  zetten een heerlijk optreden neer voor de vele aanwezigen. Gezamenlijk openden ze met een Amsterdamse Medley,de Harmonie bracht daarna een zeer gevarieerd repertoire ten gehore.  Van een Salzburg Impression werd moeiteloos overgestapt op een aantal Engelse zeemans melodieën, gevolgd door een Dance medley en ritmische Zuid Amerikaanse muziek.

Na een korte pauze kwam Shantykoor Op Koers aan bod, wat een sfeer wisten ze neer te leggen, de liederen werden heel humorvol aan elkaar gepraat en dirigent Tijme de Boer wist met zijn enthousiasme zowel de zangers als het publiek helemaal mee te krijgen.

Hoor je het ruisen der golven, The Fields waarbij Ad de solo zong, Grimsby Lads door Pieter, One way wind en als afsluiting Whiskey in the Jar, mooi vertolkt allemaal

In de gezamenlijke afsluiter werd het Kleine Café Aan de Haven Luid bezongen.

Op zaterdag 24 november viert De Harmonie zijn 110 jarig bestaan door het geven van een Jubileumconcert in de Hanze hof te Zutphen. Zeker de moeite waard, nadere mededelingen vindt u binnenkort in de plaatselijke pers.